Архів новин

Новини Лютий 2011

17 / 02 / 2011

ЗАТ «ЗАЗ» представляє новий автомобіль

17 лютого на Запорізькому автомобілебудівному заводі відбулася офіційна презентація моделі ZAZ Forza, що ознаменувала початок серійного виробництва новинки.

Учасниками святкування стали голова Запорізької обласної державної адміністрації Борис Петров, міський голова Олександр Сін, почесний президент корпорації «УкрАВТО» Таріел Васадзе, голова правління ЗАТ «ЗАЗ» Микола Євдокименко, голова обласної ради Павло Матвієнко, секретар міськради Володимир Кальцев. Крім представників міської влади і керівництва ЗАТ «ЗАЗ» на презентації був присутній Джу Бірен, віце-президент компанії Сhery Automobile - стратегічного партнера Запорізького автозаводу.
Нові автомобілі ZAZ Forza гості презентації зустрічали аплодисментами. Зі сцени не раз звучали слова підтримки і подяки підприємству, упевненості, що на новий автомобіль чекає успішне майбутнє. На завершення почесні гості, журналісти залишили на білосніжному ZAZ Forza свої автографи, побажання успіху і щасливої дороги!
У ході екскурсії керівництво області і міста, дилери «АвтоЗАЗ-сервіс», численні журналісти ознайомилися з виробничими потужностями ЗАТ «ЗАЗ», процесом повномасштабного виробництва ZAZ Forza.
Учасникам зустрічі змогли протестувати новинку, причому як в ролі водія, так і пасажира, на випробувальному треку Запорізького автомобілебудівного заводу.
Знайомство з новою моделлю завершилося прес-конференцією для представників всеукраїнських і регіональних ЗМІ.
Того ж дня відбулася конференція дилерів ДК «АвтоЗАЗ-сервіс», на якій обговорювалися перспективи продажу і особливості цінової політики.

Дослівно:

Борис ПЕТРОВ, голова Запорізької облдержадміністрації:
- Своїм розумом, досягненнями працівники заводу створюють нову Україну, просувають вперед економіку держави. Ми пишаємося тим, що можемо презентувати новий автомобіль. І ім'я йому - «Форца» - сила, могутність і розвиток. Виражаю подяку керівникам підприємства, золотим рукам його працівників. Успіхів новому автомобілю і всім його майбутнім власникам!

Павло МАТВІЄНКО, голова Запорізької обласної ради:
- Створення нового українського автомобіля - велика перемога всього трудового колективу. Незважаючи на фінансову кризу, ви змогли провести реконструкцію конвеєра і почати серійний випуск нового автомобіля. Це - робочі місця, це вагомий внесок в соціально-економічний розвиток регіону. Користуючись нагодою, хочу звернутися до співвітчизників: купуйте саме новий український автомобіль!

Олександр СІН, міський голова Запоріжжя:
- Запустивши у виробництво, не дивлячись на кризу в економіці, нову модель автомобіля, ЗАЗ підтвердив, що є справжнім лідером промисловості не тільки Запоріжжя, але й України.
Завдяки успішній роботі, Запорізький автомобільний завод наближає Україну до Європи!

Таріел Васадзе, Почесний Президент корпорації «УкрАВТО»:
- Ми змогли налагодити виробництво сучасних автомобілів. Вже цього року плануємо довести частку українських деталей в автомобілі до 55%. Це, звичайно ж, дуже дороге задоволення, але тільки після цього ми можемо експортувати "Форцу" в інші держави.

Микола Євдокименко, Голова Правління ЗАТ "ЗАЗ":
- "ЗАЗ" відповідально відноситиметься до собівартості, виготовляючи продукти і компоненти для ZAZ Forza в Україні, зокрема на ЗАЗі, а також використовуючи українську сировину і матеріали. Наприклад, на комбінаті "Запоріжсталь" ми купуємо автомобільний лист - приблизно 15 тис. тонн.

Джу Бірен, віце-президент Сhery Automobile:
- Мені дуже приємно сьогодні знаходитися тут, на відкритті нової моделі ZAZ Forza. З українським виробником ми співпрацюємо вже 4 роки, і за цей час продали близько 17 тисяч автомобілів.
Ми сподіваємося на подальшу тісну співпрацю із запорізьким заводом і просування нової моделі на європейський ринок.

Довідково

За кермо ЗАЗ Forza!
Під девізом «Сила емоцій - вперед до нових звершень!»

«Сила!», «Рух!», «Вперед!» - саме так в перекладі з італійської звучить назва принципово нового красеня-автомобіля, представленого 17 лютого на Запорізькому автомобільному заводі! Довгоочікувана прем'єра співпала з початком продажів новинки в мережі офіційного дистриб'ютора компанії «АвтоЗАЗ-сервіс». Нова модель поповнила лінійку автомобілів ЗАЗ, які протягом п'яти років залишаються найпопулярнішими і найбільш затребуваними серед споживачів завдяки перевіреній надійності і доступній ціні.
ЗАЗ Forza в кузові хетчбек з'явиться в мережі «АвтоЗАЗ-сервіс», а отже, і на дорогах України в другому півріччі 2011 року. А спробувати себе за кермом автомобіля в кузові седан і відчути «силу емоцій» можна вже зараз!

Новий яскравий дизайн

Вітчизняний новачок ЗАЗ Forza, серійне виробництво якого стартувало цього ж дня, виявився яскравим не тільки за назвою - стильний свіжий дизайн від італійського ательє Torino Design відчувається в кожній деталі. Колірна гамма автомобіля, інтер'єр і екстер'єр порадує навіть найзавзятіших споживачів, адже благородні риси Forza помітні з першого погляду.
При детальнішому вивченні до переваг ЗАЗ Forza необхідно віднести: потужний двигун (109 к.с.) австрійської розробки ACTECO, що відповідає стандарту Євро-4, достатньо широкий набір опцій як для автомобіля бюджетного сегменту, конкурентна ціна.

Функціональність

Тепер детально. Двигун автомобіля ЗАЗ Forza - 16-клапанний бензиновий силовий агрегат об'ємом 1497 куб.см з витратою палива 7,2 л/100км в змішаному циклі, 5,8 л/100км - в заміському, 9,7 л/100км - в міському. Серце моделі агрегатується з п'ятиступінчастою механічною трансмісією і забезпечує добру динаміку. Передня підвіска - незалежна Mc Pherson - і задня - напівзалежна з пружинами-амортизаторами - дають відмінні показники керованості. Максимальний крутячий момент - 140 Нм при 4500 об/хв. Вже в базовій комплектації є гідропідсилювач керма, рульова колонка з регулюванням нахилу і кондиціонер. Авто може сміливо претендувати не тільки на гідне місце серед інших залізних коней для сильних чоловічих рук, але і на звання «леді-мобіль» - завдяки легкості і комфортабельності! Центральний замок з дистанційним управлінням і дистанційне керування відкриттям багажника вже в початковій комплектації - ще один плюс в переліку достоїнств цього новачка серед однокласників.

Комфорт водія і пасажирів

Сівши за кермо нового представника бренду ЗАЗ, неможливо не відзначити високу якість внутрішньої тканинної оббивки салону, сидінь і зручної панелі приладів, витриманих в класичному стилі. Дійсно новий і комфортний автомобіль забезпечить достатньо простору в салоні як в тривалій подорожі, так і при пересуванні містом. Адже це дозволяє і колісна база машини - 2527 мм, і місткість багажного відсіку - 370 л. До речі, кришка багажника заслуговує окремої уваги, вона відкривається разом зі склом, що дозволяє перевозити більш габаритні вантажі. Отже, як в сімейному гнізді, себе відчуватиме не тільки молода пара, але і сім'я з дітьми. Що стосується зручності водія і пасажира, їх крісла можна налагодити відповідно до одного з чотирьох варіантів, електросклопідйомники також підвищують рівень комфорту всіх учасників подорожі. За позитив і гарний настрій відповідає аудіосистема з USB портом і програвачем формату mp-3. Про переваги сидінь з електропідігрівом - годі і говорити!

Безпека - вже в базі

Що може бути цінніше в автомобілі, ніж поєднання функціональності і високого рівня безпеки? Тільки наявність і того, й іншого - але за доступною ціною. Вартість найскромнішої комплектації ЗАЗ Forza складає 79 900 грн. Але вже в базовій версії є подушка безпеки водія, сигналізація, іммобілайзер, а в конструкції кузова - високоміцні балки бічних дверей, що, безумовно, зіграє свою роль в збереженні життя і здоров'я пасажирів при непередбачених обставинах. У дорожчій комплектації доступні дві подушки безпеки, ABS і EBD. Крім того, про малу відстань до об'єктів при паркуванні вчасно повідомить задній парктронік. А про безпеку розгубленої автоледі поклопочеться індикатор, нагадавши про користь ременів безпеки на дорозі. Не будуть зайвими як початківцям, так і досвідченим водіям задні протитуманні фари, електрокоректор світла фар, електрорегульовані дзеркала заднього огляду.
Які ще є аргументи на підтримку нового автомобіля ЗАЗ Forza?!? Хіба що Ваша усмішка, задоволення від водіння і бажання їхати вперед і вперед!
Яскравий дизайн, підвищений рівень безпеки і комфорту, підтримка виробника і дистриб'юторської компанії - чи це не застава Вашого успішного руху вперед!

За кермом нового ЗАЗ Forza! Під девізом «Сила емоцій - вперед до нових звершень!»

Довідка про ЗАТ «ЗАЗ»

ЗАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» (ЗАТ «ЗАЗ») - єдине в Україні підприємство з повним циклом виробництва автомобілів. Високий технологічний рівень організації виробництва став основою для плідної співпраці ЗАТ «ЗАЗ» з лідерами світового автомобілебудування: Adam Opel, Daimler AG, GM DAT, ВАЗ, TATA, Сhery, КІА. Потужності повномасштабного виробництва ЗАТ «ЗАЗ» перевищують 150 000 автомобілів за рік.

ЗАТ «ЗАЗ» входить до групи підприємств компанії УкрАВТО. Українська автомобільна корпорація - лідер автомобільного ринку України, найбільший виробник і дистриб'ютор автомобілів, постачальник високоякісних послуг автосервісу.

Довідка про Дистриб'юторську компанію
Історія філії Української автомобільної корпорації «АвтоЗАЗ-сервіс» почалася в 2002 році. Сьогодні «АвтоЗАЗ-сервіс» є офіційним дистриб'ютором автомобілів ЗАЗ в Україні. Популярність цих автомобілів в нашій країні дозволяє «АвтоЗАЗ-сервіс» зберігати одну з лідируючих позицій на вітчизняному автомобільному ринку. Дилерська мережа компанії є найбільшою в Україні. Персонал компанії - це висококваліфіковані фахівці виробничого і адміністративного секторів.

Індивідуальний кредит на новинку автомобільного ринку України - ЗАЗ Forza від АСТРА БАНКУ
Перевагою спільної програми кредитування на автомобіль ЗАЗ Forza є безпрецедентно низький для ринку авансовий внесок за кредитом, що становить 10 % від вартості автомобіля. Порадує автоаматорів і низька процентна ставка за кредитом, яка залежить від терміну кредитування. Чим менше термін кредитування, тим нижче процентна ставка: при кредитуванні на строк до року вона складає всього від 8,5 % річних, від року до двох років -13,5 % річних, від двох до п'яти років - 15,5 % річних, при терміні кредитування від п'яти до семи років ставка складає 16 % річних. Максимальний термін кредитування - 7 років. Разова комісія складає 2,5 % від суми кредиту. Валюта кредиту - гривня. Аннуїтетна схема погашення кредиту допоможе точно розпланувати витрати на весь період обслуговування позики.
Кредит поширюється на автомобілі ЗАЗ Forza, представлені в мережі УкрАВТО. Обслуговування клієнта з оформлення кредиту відбувається безпосередньо в автосалоні без відвідин відділення банку. Розгляд кредитної заявки триває від 1,5 годин до одного дня.